0 Menu

o meni

Avtorica (l. 1969), po izobrazbi jezikoslovec / prevajalka in mati dveh odraščajočih otrok, ki ji nemirni duh po 15ih letih dela pred računalnikom ni dovolil, da bi ostalo le pri tem. 

Ko so otroci zrasli do te mere, da je bilo njeno brezmejno materinstvo v dobro vseh skorajda že malce pretirano, si je svojemu jezikovnemu znanju zaželela dodati še _ vsebine, ki jo je tekom študija jezikov vedno znova pogrešala. Zato ni čudno, da so jo pota popeljala spet nazaj v Nemčijo, kraje svojega študija prevajalstva, kjer se je že več več let poprej v živo ali dopisno izobraževala na področju zdravega načina življenja, s poudarkom na ekološki gradnji (IBN) ter naravni kozmetiki in čistilih (FORUM). 

Področja namreč, ki so jo tudi sicer zanimala, saj verjame, da ga tako pri delu kot v življenju ni čez pravo mero osebnega angažmaja. Le da se je te prave mere potrebno običajno šele naučiti.

In ker je osebno človek, ki se uči bolj iz lastnih napak kot pričevanja drugih, poleg tega pa neizmerno pogumna in en sam presežek energije, je bilo seveda vse pridobljeno znanje potrebno preizkusiti še v praksi, saj vse prej kot le človek teorije. 

Dobrih 10 let je posvetila projektom ekološke gradnje ter uporabi naravnih materialov za gradnjo. Sprva zastopala tuje proizvajalce in rešitve, nato pa dodala za naš prostor aktualne značilnosti, ki so jo popeljale vse do lastne proizvodnje tako materialov kot tudi sistemskih rešitev za gradnjo. 

Kot svoj hobi je paralelno svoj prosti čas že takrat posvečala izdelavi naravnih čistil ter izdelkov za nego kože, ki so potem po prenehanju aktivnega delovanja na področju naravne gradnje postali njena nova profesionalna zaposlitev. Ves čas pa kot rdeča nit v njenem ustvarjanju ostajajo naravne barve in premazi, ki so na nek način vez med obema.

Prepletajoč vse in izluščujoč »le« bistvo, kar pravzaprav spreminja učenca v mojstra, si je sčasoma ustvarila celovito sliko o tem, kako preprosto je mogoče zadovoljno živeti. A nikakor brez še kako potrebnih užitkov, ki se pri njej že od nekdaj še najbolj kažejo na področju kulinarike. Kuharij skratka, katerih niso deležni le njeni bližnji, temveč se je pred leti celo preizkusila kot profesionalna kuharica v gostilni, ki sta jo vodila s takratnim partnerjem. Dokaj uspešno. Saj je bil že takrat njen pristop pristen in domač kot je to moderno danes.

In če nekako povzamem vso to do danes prehojeno pot, je pisanje knjig o vsem naučenem in doživetem skorajda na dlani. Z željo, da morda prebudi nekaj od vsega tega tudi v vas ter vas navdahne v ono _ pravo življenje.